Olet siis valinnut häämatkakohteeksi Armenian, eivätkä monet tiedä tästä vaikeasta maasta. Armenialla on kuitenkin paljon tarjottavaa, etenkin ensikertalaisille ja naarassilmäisille vastapareille. Ensimmäisenä maana maailmassa, joka otti kristinuskon valtionuskonnoksi vuonna 301 jKr., Armenia on syvästi hengellinen kansakunta, joka koskettaa sekä kristittyjen että ei-kristityjen sieluja. Sekä kulttuurikorppikotkojen että ulkoilmatyyppien ei tarvitse huolehtia siitä, ettei heillä ole mitään tekemistä; Armenia lupaa olla häämatka, jota et koskaan unohda.
Hiihto Tsaghkadzorissa
Nappaa tuore puolisosi ja suuntaa laskettelurinteille. Armenian hiihtoelämä ei ole niin kaupallista kuin monissa muissa kehittyneemmissä maissa, ja maan karu maasto tekee hiihtämisestä jännittävää. Turmeltumattoman jauhelumen peittämät korkeat Armenian vuoret eivät vain tarjoa loistavaa hiihtolomaa, vaan ne ovat myös silmien herkkuja, kun rentoudut kuuman juoman kanssa kylmässä harjoittelun jälkeen.
Katso kunnioituksella Ararat-vuorta
Ararat-vuori, Nooan arkin tarumainen levähdyspaikka, on tärkeä rooli kristinuskossa ja armenialaisessa nationalismissa. Se näkyy Armenian vaakunassa. Kirkkaana päivänä Jerevan tarjoaa esteettömät näkymät henkeäsalpaavan kauniille uinuvalle tulivuorelle, joka nähdään usein lumihuippuisena yhtä majesteettisten vuorten taustalla. Mielenkiintoista on, että vuori sijaitsee myös Armenian ja muutamien muiden kansakuntien välisen poliittisen rajan risteyksessä – tätä tosiasiaa kannattaa pohtia, kun ihailet tämän luonnonihmeen koskematonta kauneutta.
Vieraile Sevan-järvellä
Rantarauhaa kaipaaville Sevanjärvi on tyyneyden kimalteleva peili, suosittu kesäkohde niin kotimaisten kuin ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa. Ui, surffaa tai patikoi, äläkä unohda kokeilla paikallisesti pyydettyjä herkkuja. Mitä olisi häämatka ilman hauskaa auringossa? Muista kuitenkin, että on raportoitu ihmisten hukkumisesta järveen, joten ryhdy varotoimiin.
Pohdi historiaa Anissa
Aikoinaan 1001 kirkkoa asunut ja Konstantinopoliakin tunnettu kaupunki on valitettavasti nyt vain nippu raunioita ajan ja useiden maanjäristysten vuoksi. Mikä olisikaan parempi tapa juhlia liitoasi kuin kokoontua yhteen harvoista paikoista maailmassa, joka on niin täynnä historiaa ja kulttuuria? Vaikka Ani ei ole enää vilkas metropoli se vuosisatoja sitten, alueelta on silti upeat näkymät
Vaellus vuoristoluostariin
Ei ole parempaa tapaa olla parisuhteessa kuin vaeltaa jollakin Armenian mutkaisilla vuoristoteillä etsimään myyttisiä luostareita. Pidä kädestä, kun teet vaivalloisen mutta arvokkaan vaelluksen, ja haukkokaa sitten yhdessä ihmetyksestä ja hämmästyksestä katsoessanne ajassa eksyneen muinaisen luostarin näky. Unohda vain hetkeksi, että olet 2000-luvulla, ja pysähdy hetkeksi pohtimaan ikuisuutta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *